tidsbegrenset parkering skilt voksen sønn nekter a jobbe NRK: Tidligere fiskeriminister Jan Henry T. Olsen er død

Tidligere fiskeriminister Jan Henry T. Olsen (61) døde tirsdag. Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre husker ham som en sjarmerende, blid og modig person.

swissrull marengs aprikos Jan Henry T. Olsen fotografert i 1994.  orchid paradise homes Foto: NTB Scanpix

hvorfor fikk hitler makten Saken oppdateres.

varm ovner tilbud – Det er trist å meddele at min og vår kjære Jan Henry gikk bort tidlig i morges–trist for oss, men familien er enig om at det er en lettelse for han at han omsider har fått fred for alle plager som sykdommen påførte han, skriver kona, Laila Lanes, på lisa cma cgm.

operasjon tordensky atto Olsen var fylkesordfører i Troms fra 1991 til 1992. Deretter var han fiskeriminister fra 1992 til 1996 i Gro Harlem Brundtlands tredje regjering.

fjerne mose fra betongheller Han har de siste årene vært rammet av demenssykdom, og fortalte om dette i boken «Skynd deg å elske», som ble skrevet av hans kone, Laila Lanes. Dette resulterte også i film.

En modig og blid person

ti på topp steinkjer 2018 Som fiskeriminister ledet Jan Henry T. Olsen fiskeriavtalen med EU i forkant av folkeavstemningen i 1994, og der fikk han kallenavnet «No Fish Olsen».

campus inkrement 1t – Det er med stor sorg og takknemlighet at vi minnes Jan Henry T. Olsen. Folk han møtte på i alle livets arenaer husker en sjarmerende, blid og modig person, som gjorde inntrykk på alle han møtte, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til NTB.

registered name of company Støre samarbeidet nært med Olsen i tiden da sistnevnte fungerte som fiskeriminister, og beskriver en dyktig politiker som sto opp for norske interesser.

travel to zagreb wiki – Jeg fikk se på nært hold hvordan Jan Henry med sin erfaring fra norsk fiskerisektor og organisasjonsliv tok de europeiske forhandlerne på strak hånd, sier Støre.

Løsningsorientert

thor game download Jens Stoltenberg var nærings- og energiminister i Brundtlands tredje regjering. Han sier at Olsen hadde en svært vanskelig oppgave i form av fiskeriforhandlingene med EU.

imad wasim wiki – Han fikk en løsning som var så god at han gikk fra nei til ja-siden. Det viser at han hadde to egenskaper som kan være nyttige i politikken: det ene er kraften til å fremforhandle en god løsning. Det andre er fleksibiliteten til å endre mening. Begge deler er en styrke, sier Stoltenberg.

mach number formula gas – Mine tanker går til hans kone Laila og hans nærmeste, sier han.

Åpen om demensen

hva betyr apt suite etc Stoltenberg beskriver et varmt menneske med masse humor, en forkjemper for landsdelen han kom fra. Det samme gjør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, Olsens etterfølger i vervet som fiskeriminister.

male sad shayari – Jan Henry var en markant politiker nasjonalt og regionalt. Han markerte seg som en dyktig fiskeriminister og som en dyktig politiker for Nord-Norge. Vi har alle følt en tristhet over at han har vært rammet av sykdom i mange år, men minnes ham som den sprudlende mannen han opprinnelig var, sier Schjøtt-Pedersen til NTB.

lego city mesto Statsminister Erna Solberg (H) husker Olsen som en aktiv politiker.

regnbuen barnehage mosjøen – Jeg husker også hvordan han og familien sto fram og ga et ansikt til hvordan tidlig demens kan ramme, og hvor hardt det rammer pårørende. At noen orket å stå fram med en demenssykdom på den måten tror jeg mange skal være takknemlige for, sier Solberg.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå